HOROSCOPUL ANULUI 2025. Celebra MINERVA a citit în stele!
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Trending » Bacalaureat 2021, proba la alegere în funcție de profil și specializare. Cele mai importante reguli pe care elevii trebuie să le respecte

Bacalaureat 2021, proba la alegere în funcție de profil și specializare. Cele mai importante reguli pe care elevii trebuie să le respecte

De: Marie Călin 05/07/2021 | 06:00
Bacalaureat 2021, proba la alegere în funcție de profil și specializare. Cele mai importante reguli pe care elevii trebuie să le respecte

Examenul de Bacalaureat din anul 2021 continuă, astăzi, 30 iunie, cu proba scrisă la alegere în funcție de profil și specializare. Elevii au la dispoziție trei ore pentru a rezolva cerințele primite. Primele rezultate vor fi cunoscute în 5 iulie.

UPDATE, 7 iulie 2021 – Rezultatele la BAC 2021 au fost afişate pe edu.ro. Poţi citi aici informaţii despre ce notă ai obţinut. 

Proba scrisă la alegere, în conformitate cu filiera, profilul și specializarea, se susține pentru una dintre disciplinele cuprinse în urmatoarele două grupe:

  • fizica, chimie, biologie sau informatică – pentru profilul real din filiera teoretică, pentru profilul tehnic și profilul resurse naturale și protectia mediului din filiera tehnologică și pentru profilul militar din filiera vocațională
  • geografie, filosofie, logică și argumentare, economie, psihologie sau sociologie – pentru profilul umanist din filiera teoretică, pentru profilul servicii din filiera tehnologică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus
    absolvenții specializării educator-puericultor din cadrul filierei vocaționale, profil pedagogic, sustin probele scrise ale examenului de bacalaureat la disciplinele: Limba si literatura română, Istorie și discipline la alegere comune profilului uman din filiera teoretică.

Reguli importante de desfășurare a exemenului

Pentru elaborarea lucrării scrise, candidații folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor folosesc numai creion negru.

Citește și: Perle Bacalaureat 2021. O colecție de-a râsu’-plânsu’: ”La moara cu noroc, Ghiță n-a avut deloc noroc”

Pentru proba scrisă la Geografie, candidații pot utiliza instrumente de desen.

Se interzice folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul. Se folosește numai hârtia distribuită candidaților de către asistenți.

Candidații care doresc să corecteze o greșeală taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală. În cazul în care unii candidați, din diferite motive, doresc să-și transcrie lucrarea, fără să depășească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate.

Prevederile legale privind desfășurarea probei

  • fiecare centru de examen va dispune de de asistență medicală, echipamente și materiale de protecție (dezinfectanți, măști etc.)
  • intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare, vor fi semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat
  • în sălile de clasă în care se desfășoară probele, locurile se stabilesc astfel încât să existe între candidați o distanță de 1 metru unul față de celălalt, pe rânduri și între rânduri
  • în situația în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanțarea maximă posibilă
  • fiecare persoană care are drept de acces în școală va primi câte o mască la sosire și, dacă solicită, și la plecare
  • sălile de clasă vor avea dezinfectanți pentru mâini
  • în incinta centrului de examen va fi purtată, obligatoriu, masca de protecție
  • colectarea măștilor purtate se va face în locuri special amenajate și semnalizate.

În același timp, este interzis schimbul de obiecte personale.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio

Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a Bacalaureatului.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Fără comunicare cu exteriorul

În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Aproape 150.000 de candidați, înscriși la Bacalaureat

Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidați, dintre care 114.137 de candidați din promoția curentă, respectiv 19.526 de candidați din promoțiile anterioare. În Capitală vor susține probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidați.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00).

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Nu rata: Bacalaureat 2021. Subiecte, barem și rezolvare la matematică

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cum arată ACUM Alina Vidican, femeia părăsită de Borcea pentru Pelinel! Operațiile estetice au transformat-o total
Cum arată ACUM Alina Vidican, femeia părăsită de Borcea pentru Pelinel! Operațiile estetice au transformat-o...
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
„Calea lui Moise”, un spectacol natural fantastic și unicul loc de pe Terra unde marea se despică în două
„Calea lui Moise”, un spectacol natural fantastic și unicul loc de pe Terra unde marea...
Doliu în lumea televiziunii din România! A murit cunoscutul astrolog Ingrid Baciu. Vestea i-a cutremurat pe cei care o cunoșteau: „Mult prea devreme a plecat dintre noi”
Doliu în lumea televiziunii din România! A murit cunoscutul astrolog Ingrid Baciu. Vestea i-a cutremurat...
„Cel mai bogat cerșetor din lume” este milionar, dar iese în continuare pe stradă ca să primească pomană. Ce avere are bărbatul
„Cel mai bogat cerșetor din lume” este milionar, dar iese în continuare pe stradă ca...
Când vor avea loc alegerile prezidențiale 2025. Trei scenarii pentru calendarul electoral
Când vor avea loc alegerile prezidențiale 2025. Trei scenarii pentru calendarul electoral
Senator SOS România: Susținătorii lui Călin Georgescu i-au amenințat cu moartea pe Diana Șoșoacă și copiii ei
Senator SOS România: Susținătorii lui Călin Georgescu i-au amenințat cu moartea pe Diana Șoșoacă și...
TOP 3 cele mai ieftine SUV-uri noi în 2025. Duster & rivalii, prețuri pt. ROMÂNIA
TOP 3 cele mai ieftine SUV-uri noi în 2025. Duster & rivalii, prețuri pt. ROMÂNIA
Ea este Andreea, o asistentă medicală în vârstă de 28 de ani, găsită fără suflare în propria locuință din Constanța! Tânăra a lăsat în urmă o fetiță de doar trei anișori
Ea este Andreea, o asistentă medicală în vârstă de 28 de ani, găsită fără suflare...
VIDEO Andreea și-a pus capăt zilelor la doar 28 de ani. Asistenta era mama unei fetițe de 3 ani și lucra la UPU Constanța: „Dumnezeu a mai avut nevoie de un înger”
VIDEO Andreea și-a pus capăt zilelor la doar 28 de ani. Asistenta era mama unei...
La ce concluzie a ajuns Gabriela Cristea de când se află în vacanță alături de copii? Vedeta TV a mărturisit ce va face în următoarea călătorie. „Ne-am hotărât subit.”
La ce concluzie a ajuns Gabriela Cristea de când se află în vacanță alături de...
După Covid-19, un nou virus face ravagii! Spitalele sunt pline. Ce simptome prezintă
După Covid-19, un nou virus face ravagii! Spitalele sunt pline. Ce simptome prezintă
CALCUL: Cât te costă să ai maşină în România. Costurile pe un an pentru un şofer
CALCUL: Cât te costă să ai maşină în România. Costurile pe un an pentru un...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Ştrulă au băut mult de Revelion: Ai vrut să-mi vinzi ceasul de la Universitate!
BANCUL ZILEI. Bulă şi Ştrulă au băut mult de Revelion: Ai vrut să-mi vinzi ceasul...
Apple avertizează: Instalează iOS 18.2.1 ACUM!
Apple avertizează: Instalează iOS 18.2.1 ACUM!
Cum credeau oamenii din trecut că vom trăi în anul 2025?
Cum credeau oamenii din trecut că vom trăi în anul 2025?
Dana Budeanu, replici tranșante la adresa lui Călin Georgescu și a soției sale, Cristela:
Dana Budeanu, replici tranșante la adresa lui Călin Georgescu și a soției sale, Cristela: "Cum...
Zodiile care pot câștiga la loto până la finalul lunii ianuarie. Șansa surâde acestor 3 nativi
Zodiile care pot câștiga la loto până la finalul lunii ianuarie. Șansa surâde acestor 3...
”Îngerul” lui Călin Georgescu, prieten la cataramă cu Jean-Claude Van Damme. Dezvăluiri uluitoare despre bodyguardul fostului candidat la Cotroceni
”Îngerul” lui Călin Georgescu, prieten la cataramă cu Jean-Claude Van Damme. Dezvăluiri uluitoare despre bodyguardul...
Avertisment pentru românii cu bani la saltea. Ce trebuie să faci cu numerarul din ianuarie 2025
Avertisment pentru românii cu bani la saltea. Ce trebuie să faci cu numerarul din ianuarie...
Fost primar, prins de soție că o înșela: M-a luat plânsul și am plecat!
Fost primar, prins de soție că o înșela: M-a luat plânsul și am plecat!
Cum se anunță piața PC-urilor de gaming în 2025
Cum se anunță piața PC-urilor de gaming în 2025
Două cadavre, găsite în compartimentul trenului de aterizare al unui avion
Două cadavre, găsite în compartimentul trenului de aterizare al unui avion
Călin Georgescu, demascat. Adevărul îi va deranja pe mulți români: Legături cu Securitatea
Călin Georgescu, demascat. Adevărul îi va deranja pe mulți români: Legături cu Securitatea
Abundență financiară pentru aceste zodii. Mercur intră în casa banilor de mâine
Abundență financiară pentru aceste zodii. Mercur intră în casa banilor de mâine
S-a dovedit științific: Motivul real pentru care timpul trece din ce în ce mai repede. Ce se întâmplă, de fapt
S-a dovedit științific: Motivul real pentru care timpul trece din ce în ce mai repede....
Cum arată soţia lui Liviu Ciobotariu. La 53 de ani, Carmen străluceşte la fiecare apariţie
Cum arată soţia lui Liviu Ciobotariu. La 53 de ani, Carmen străluceşte la fiecare apariţie
Simona Gherghe, imagini de colecție cu familia la ski în vacanță. Cum s-a pozat alături de cei mici pe pârtie
Simona Gherghe, imagini de colecție cu familia la ski în vacanță. Cum s-a pozat alături...
Motivul halucinant pentru care o pictoriță din București și-a înjunghiat colegul într-un atelier
Motivul halucinant pentru care o pictoriță din București și-a înjunghiat colegul într-un atelier
Au divorțat oficial! Despărțirea momentului în lumea vedetelor
Au divorțat oficial! Despărțirea momentului în lumea vedetelor
Cine este, de fapt, fiul lui Călin Georgescu. Din ce trăiește băiatul candidatului la prezidențiale
Cine este, de fapt, fiul lui Călin Georgescu. Din ce trăiește băiatul candidatului la prezidențiale
Teo Trandafir a ajuns la spital în miezul nopții. Ce s-a întâmplat cu prezentatoarea: „Nu știu cum am chemat salvarea”
Teo Trandafir a ajuns la spital în miezul nopții. Ce s-a întâmplat cu prezentatoarea: „Nu...
×